TREBALLADORS/ES

Informació relacionada amb treballadors/es per compte d'altri

El 25 de maig de 2020 la regió sanitària de l'Alt Pirineu i Aran, en la qual forma part la comarca de la Cerdanya, passa a la fase 2 juntament amb les regions del Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre.

El Servei d'Ocupació de Catalunya ha publicat informació relativa a la mobilitat dins d'Europa en el període d'emergència per COVID, elaborada per la Comissió Europea, interessant per aquelles persones treballadores transfrontereres.

En l'actual context d'alarma, el govern estatal va aprovar un subsidi extraordinari per afavorir les persones treballadores de la llar (Reial decret llei 11/2020, de 31 de març). El passat 4 de maig es publicava la Resolució que desenvolupa el procediment per sol·licitar-lo.

Les persones que s'inscriguin en aquestes ofertes passaran a formar part de les borses de treball del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) que serviran per cobrir contractacions de la campanya de recollida de la fruita d'aquest any.

Un ERTO és la suspensió de les persones treballadores o reducció de la seva jornada durant un temps determinat. Es suspèn l'obligació de la persona treballadora de prestar els seus serveis i l'obligació de l'empresa de pagar-li el salari, però no la de satisfer la seva cotització a la Seguretat Social.