Noves mesures econòmiques i socials en la crisi del COVID-19

23.04.2020

El Consell de Ministres ha aprovat un nou paquet de mesures econòmiques i socials per recolzar empreses i treballadors. Suposaran una injecció de liquidesa pel conjunt de l'economia en benefici especialmente a autònoms i pimes i contribuirà a preservar l'economia i el treball.   

Resum: mesures per a autònoms

- Amplia la possibilitat de retrassar el pagament del lloguer a locals de treball i comerços per a autònoms i pymes que compleixin determinades condicions. Només serà obligatori per a propietaris de lloguers amb més de 10 immobles. 

- Els microcrèdits pel pagament del lloguer de vivenda habitual, que encara no s'han posat en marxa, tenen un límit de 1200 milions. 

- Pel càlcul de l'IRPF en estimació objectiva i IVA simplificat dels autònoms no computarà com a temps d'activitat tot aquell passat durant l'estat d'alarma. I podran canviar l'any que ve a l'estimació directa si hi van renunciar durant el primer trimestre de 2020. 

- Desenvolupa com es faran els ajornaments del pagament de quotes de la Seguretat Social aprovats a l'inici de la crisi. 

Tota la informació a:

https://civio.es/el-boe-nuestro-de-cada-dia/2020/04/22/medidas-para-pago-alquileres-para-empresas-y-autonomos/


Baixada de l'IVA: resum

- Baixada del 21 al 4% a llibres, revistes i diaris electrònics. Així s'igualaran amb els de paper. 

- S'amplia d'un 75 a un 90% la quantiat d'ingresos que poden venir de la publicitat per poder optar a l'IVA superreduit. 

- Baixa al 0% l'IVA de les importacions de productes sanitaris. 

Tota la informació a:

https://civio.es/el-boe-nuestro-de-cada-dia/2020/04/22/el-gobierno-aprovecha-la-bajada-del-iva-de-periodicos-para-permitir-que-tengan-iva-reducido-aunque-sus-ingresos-vengan-de-publicidad-hasta-en-un-90/