Noves mesures econòmiques i socials en la crisi del COVID-19

23.04.2020

El Consell de Ministres ha aprovat un nou paquet de mesures econòmiques i socials per recolzar empreses i treballadors. Suposaran una injecció de liquidesa pel conjunt de l'economia en benefici especialmente a autònoms i pimes i contribuirà a preservar l'economia i el treball.  

La informació detallada al següent article:

https://civio.es/el-boe-nuestro-de-cada-dia/2020/04/22/prestacion-por-desempleo-trabajadores-que-no-pasaron-periodo-de-prueba-y-que-dejaron-el-empleo-por-otro-que-no-llego/

Resum: mesures per treballadors

- Podran cobrar l'atur els que no hagin superat el periode de prova (des del 9 de març) i van deixar voluntàriament un treball anterior. També aquells que van deixar la seva feina des de l'1 de març perquè tenien una oferta sèria d'una altra empresa, que finalment no els ha contractat a conseqüència de la crisis. 

- Les empreses que sigueixin mantenint activitat durant la crisis poden aplicar l'ERTE especial a treballadors/es no essencials. 

- Pròrroga de tres mesos des del final de l'estat d'alarma, el caràcter preferent del teletreball i la obligació d'adaptar o reduir la jornada a persones que hagin de cuidar a menors o dependents a causa de la crisis. 

- Crea noves cobertures per a fixes discontinus, que podran, sota determinades condicions, seguir cobrant el subsidi de desocupació. 

- Amplia les sancions a empreses en cas d'incompliment en inspeccions laborals i de Seguretat Social. Les faltes no prescriuran durant l'estat d'alarma.