PERSONES JOVES

PROGRAMA EN PRÀCTIQUES DE GARANTIA JUVENIL

Contractacions de Joves en Pràctiques
de Garantia Juvenil 2020

Una oportunitat per una ocupació de qualitat per a persones joves
amb formació superior a la Cerdanya


Aquesta tardor el Consell Comarcal de la Cerdanya es torna a adherir al Programa "Joves en pràctiques de Garantia Juvenil" que consisteix en la contractació de fins a quatre persones joves amb formació superior específica durant sis mesos. Enguany els perfils professionals que s'han demanat, seguint les necessitats de les diferents àrees del consell comarcal, són en l'àmbit de comunicació, serveis socials i turisme. L'inici de les contractacions està prevista per a les dues primeres setmanes de desembre de 2020 i, per tant, finalitzaran el mes de juny. 

Aquest programa té la finalitat de proporcionar oportunitats laborals de qualitat a persones joves amb formació específica i poca experiència laboral, per tal de promocionar expectatives de futur exitoses a aquest col•lectiu. Les persones joves contractades realitzen tasques relacionades amb la seva formació que li permetran conèixer amb més profunditat les diferents opcions ocupacionals que poden tenir en el nostre territori. Fins el moment aquest programa ha donat molt bons resultats i les diferents experiències de les persones joves que se n'han beneficiat els anys anteriors és molt positiva i enriquidora.

Quins són els requisits per participar?

- Tenir entre 16 i 29 anys i no estar treballant ni estudiant.

- Tenir una formació superior (cicle mitjà, cicle superior, grau universitari...).

- La data de finalització de la última formació no és superior a cinc anys (és a dir, haver acabat l'any 2015 com a molt tard).

Com ho he de fer per participar?

Si compleixes els requisits anteriors, has de trucar al Servei d'Ocupació de Catalunya (900 800 046) i demanar donar-te d'alta com a persona demandant d'ocupació i també en el programa de Garantia Juvenil. És fonamental que en aquest tràmit hi consti la vostra residència a la comarca; per tant, si heu estat registrats anteriorment al SOC en una altra residència, cal que us assegureu que actualment hi consteu amb la residència de la Cerdanya.

Seguidament, serà el SOC (en aquest cas, una persona professional de l'Oficina de Treball de Ripoll o de La Seu d'Urgell) i el Consell Comarcal que us trucaran per dur a terme el procés de selecció de persones candidates a través d'entrevistes personals per als diferents llocs de treball.

Si tinc algun dubte, què puc fer?

Pots enviar un correu electrònic a ocupaciojuvenil@cerdanya.org , indicant la teva consulta i el teu número de telèfon i ens posarem en contacte amb tu per ajudar-te.

Quines ofertes de feina hi ha?

Al Consell Comarcal de la Cerdanya podem disposar de fins a quatre contractacions de persones joves. Cercarem persones amb formació específica relacionada amb serveis socials (dues persones), turisme (una persona) i comunicació (una persona).

Cada any també s'hi adhereixen altres entitats i ajuntaments del territori que demanen els perfils professionals segons les necessitats observades.

L'any passat, per exemple, també se'n van beneficiar els ajuntaments de Ger, Bolvir i Alp contractant una persona jove en cada un d'ells que donava suport a una àrea específica, relacionada amb la seva formació superior.

Si vols estar al corrent d'aquest programa o d'altres relacionats amb l'ocupació juvenil posa't en contacte amb la Clàudia Sala, la referent d'ocupació juvenil del Consell Comarcal; envia un correu a ocupaciojuvenil@cerdanya.org i t'assessorarem en les teves inquietuds ocupacionals al nostre territori.


Introduce un texto aquí...