FONS COOPERATIU

Fons cooperatiu per l'emergència social i solidària

ATENEUS COOPERATIUS #MésqueMai, a prop vostre

Document que recull les noves mesures post confinament encaminades a pal·liar els efectes de la COVID-19 i ajudar a la reactivació econòmica. Des de la Xarxa d'Ateneus de Catalunya estem treballant de forma coordinada per fer arribar a les entitats d'economia social i del tercer sector les mesures per la reactivació econòmica que es vagin aprovant durant la fase de desconfinament

i sortida de l'estat d'alarma.

DOCUMENT MESURES 02/07/20 

COVID-19 MESURES ESPECIALS 
D'ORIENTACIÓ A LES COOPERATIVES

Activem el Programa d'Orientació COVID-19 i altres iniciatives per acompanyar les cooperatives en la incertesa generada per l'emergència del Coronavirus.

Enmig de la pandèmia provocada pel COVID-19 que està generant moments molt complicats per a tota la ciutadania i també pel moviment cooperatiu en general, laFederació de Cooperatives de Treball de Catalunya està preparant diverses repostes a les inquietuds de les federades.

Com a conseqüència de les nombroses demandes s'han elaborat diferents recursos que trobareu recollits al següent enllaç:

https://www.cooperativestreball.coop/cooperativisme/actualitat/covid-19-mesures-especials-d-orientacio-cooperatives


Davant la crisi sanitària, social i econòmica produïda arran de la pandèmia de la Covid-19, l'Economia Social i Solidària catalana no s'atura. Compartint angoixes i esperances amb el conjunt de la societat, centenars d'iniciatives cooperatives, associatives i comunitàries malden per fer front a l'emergència social i sanitària practicant el suport mutu i la solidaritat. Iniciatives arreu el territori han reorientat la seva activitat quotidiana per donar resposta a l'emergència Social i Sanitària: cosint mascaretes i bates, fabricant viseres 3D, produint i distribuint productes agroecològics, tenint cura de les persones o desenvolupant tecnologies lliures per teletreballar, des de l'Economia Social i Solidària catalana tenim clar que la resposta a la crisi és la solidaritat. I el futur, generalitzar alternatives econòmiques que posin al centre a la Vida, a partir de la Democràcia Econòmica, la Justícia Ambiental i la Salut Col·lectiva. Una economia per la vida.

Per tal de donar suport a aquests esforços i tenint en compte també les dificultats que pateixen avui els projectes col·lectius, diferents organitzacions de l'ESS catalana impulsem el fons cooperatiu per l'emergència socail i sanitària, amb la voluntat d'obrir una primera convocatòria que doni suport econòmic a 26 iniciatives solidàries que aporten solucions directes a l'emergència i requereixen de recursos per la seva sostenibilitat.

Tota la informació per participar a:

https://ca.goteo.org/project/fons-cooperatiu-front-l-emergencia-social-i-sanita